https://www.expressen.se/gt/debatt-gt/stangning-av-ringhals-forvarrar-elproblemen/?fbclid=IwAR3E4gzGaPEE7V3xuPIBCckgh-DXrZ427defvdFS34YSHV-d2x6kNH6Rebs

Regeringens energipolitik gör att Sverige står inför akuta problem med elförsörjningen. Det påverkar både klimatet och tillväxten. Sverige borde inte stänga de reaktorer vi redan har, utan tvärtom bygga nya, skriver Jörgen Warborn (M) och Anne-Charlotte Stenkil (M).

政府的能源政策意味著瑞典面臨著電力供應的嚴重問題。 它會影響氣候和經濟成長。 Jörgen Warborn(M)和Anne-Charlotte Stenkil(M)寫道,瑞典不應該關閉我們現有的反應堆,而是建立新反應堆。

Sverige står inför akuta problem till följd av regeringens energipolitik. På senare tid har det berättats flera gånger om hur företagsinvesteringar får läggas på is eftersom att elförsörjningen inte kan garanteras. Och berättelserna kommer alltså inte från någon bananrepublik, utan från Sverige 2019.

由於政府的能源政策,瑞典面臨嚴重問題。 最近,有好幾次被提到,由於無法保證電力供應,導致商業投資將暫時被擱置的報告。 這些故事不是來自任何香蕉共和國,而是來自2019年的瑞典。

Det svenska energisystemet är ansträngt på flera fronter. Mest allvarligt är det att regeringen underlåter att agera när nästan en tiondel av landets energiproduktion försvinner genom stängningen av Ringhals 1 och 2. Därutöver innebär regeringens aktiva skattehöjningar på värmekraft att stadsnära energiproduktion i våra större städer lägger ned. 

瑞典能源系統在幾個方面都很緊張。 最嚴重的是,政府完全忽略國家能源生產的近十分之一會因為關閉Ringhals 1和2兩個機組而消失,不採取任何行動。此外,政府對火電的主動增稅,意味著我們主要城市的鄰近能源生產將關閉。

Detta frestar på ett redan ansträngt elnät, där kapacitetstaket redan är nått på många platser. Kombinerat med många år av underinvesteringar och bristande underhåll av elnätet är situationen så allvarlig att industrier kan tvingas avstå från att bygga ut eftersom att tillgången till el inte kan garanteras. Företrädare för näringslivet vädjar till politiken att agera, men dessvärre verkar energiminister Anders Ygeman (S) ha tagit en riktigt lång semester.

這對於已經緊張的電網來說是雪上加霜,在許多地方已經達到了容量上限。 再加上多年來對電網的投資不足和缺乏維護,情況非常嚴重,由於無法保證能夠獲得電力,因此工業可能會被迫放棄擴張。 工商業代表呼籲政府採取行動,但不幸的是,能源部長安德斯·伊格曼(S)似乎正在度著漫長的假期。

Samtidigt med larmrapporterna från det svenska näringslivet kommer lika oroväckande besked ur klimatsynpunkt. Om två av Ringhalsreaktorerna stängs som planerat räknar Konjunkturinstitutet med att koldioxidutsläppen från vår energikonsumtion ökar med åtta miljoner ton. Energin som Ringhalsreaktorerna alstrar måste ersättas av annan el och då kapaciteten saknas i den svenska produktionen, kommer vi att tvingas importera stora mängder el från kontinenten, där kol- och gaskraft dominerar. 

與瑞典商界提出警示報告的同時,同樣令人震驚憂慮的消息來自氣候觀點。 如果兩個Ringhale反應堆按計劃關閉, Konjunkturinstitutet(瑞典國家經濟研究所 NIER) 預計我們的能源消耗產生的二氧化碳排放量將增加800萬噸。 Ringhals反應堆所產生的能源必須由其他電力取代,由於瑞典生產能力不足,我們將被迫從以煤炭和天然氣發電占主導地位的歐亞大陸進口大量電力。

Regeringens underlåtenhet att ta in dessa fakta och agera för att rädda kärnkraften, samt deras aktiva politik för att straffa ut den stadsnära baskraften riskerar nu att försätta oss i en situation där både näringslivet och klimatet skadas.

政府忽略這些事實並採取行動挽救核電,以及他們積極懲罰市郊的基礎電力的政策,現在有可能使我們陷入產業和氣候都受到傷害的境地

FN:s klimatpanel skriver i sin senaste rapport att kärnkraften behöver byggas ut mellan 91 och 190 procent till år 2050, om mänskligheten ska lyckas hålla den globala uppvärmningen under två grader. Politiker både här hemma och i resten av världen har anledning att ta klimatpanelens ställningstagande på stort allvar. Det är bråttom om världen ska hinna ställa om från smutsig kol- och gaskraft till modern, säker och stabil kärnkraft. Därför borde Sverige inte stänga de reaktorer vi redan har, utan tvärtom bygga nya, så att vi kan exportera svensk kärnkraftsel till EU-marknaden. Det skulle gynna både den svenska konkurrenskraften, pålitligheten i vårt energisystem och möjligheten att minska klimatutsläppen. Inte minst skulle svenska företag och privatpersoner kunna känna sig trygga med att det alltid finns ström i väggen när man slår på strömbrytaren. Det borde vara en självklarhet i ett land som Sverige. 

聯合國氣候小組在其最新報告中指出,如果人類要將全球暖化控制在2度以下,那麼到2050年核電需要擴大到91%至190%。 在國內和世界其他地方的政治家都有理由非常重視氣候小組的立場。 如果世界要從骯髒的煤炭和天然氣發電轉變為現代、安全和穩定的核電,這是當務之急。 因此,瑞典不但不應該關閉我們已經擁有的反應堆,相反地,而是要建立新反應堆,讓我們能夠將瑞典核電出口到歐盟市場。 這將有利於瑞典的競爭力,能源系統的可靠性以及減少氣候排放的機會。 尤其是,可以確保在瑞典的公司和個人在打開開關時,牆上的電源總是有電。 在瑞典這樣的國家,這應該是理所當然的。

I motsats till S/MP-regeringen och deras stödparti Centern, ligger kärnkraften oss moderater varmt om hjärtat. Inte kärnkraften som ett mål i sig, utan som ett medel för att skapa konkurrenskraft för våra företag samtidigt som vi värnar klimatet. I ett land som vill ligga i framkant duger det inte att företag får till svar att det saknas ström, när de vill investera i nya anläggningar och skapa fler jobb. En stabil energiförsörjning är en grundbult i varje civiliserat samhälle och i nuläget finns inget realistiskt alternativ för att ersätta kärnkraften utan att orsaka skada på klimatet och den svenska konkurrenskraften. Därför måste alla rimliga åtgärder vidtas för att behålla reaktorerna på Ringhals i drift, alternativt ersätta dem med nya reaktorer.

與S / MP政府及其附屬政黨中間黨不同,核能對我們來說是溫和的。 核電本身並不是目標,而是在保護氣候的同時為我們的公司創造競爭力的手段。 在一個想要站在最前沿的國家,當公司想要投資新設施並創造更多就業機會時,回答說"沒有電力"是不夠的。 穩定的能源供應是每個文明社會的基石,目前沒有現實的替代方案來取代核電,而不會對氣候和瑞典的競爭力造成損害。 因此,必須採取一切合理措施使反應堆在Ringhals運行,或者用新反應堆替換它們。

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    Sorg 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()