https://reurl.cc/KpOWaM

SVT 2019/3/12 的報導:我們這些綠黨黨員希望有更多的核能 ”Vi är flera miljöpartister som vill ha mer kärnkraft”,由四位綠黨黨員所發表。

https://www.svt.se/opinion/vi-ar-flera-miljopartister-som-vill-ha-mer-karnkraft?fbclid=IwAR1SgkuXwLzmM0ZOp4diw5cZ9URPW0Ab_YD0drr_95FFdsBKOtjTLXWbQB0

 

Bodil Valero (MP), EU-parlamentariker ​skriver att kärnkraften gör oss en otjänst. Det är åtta år sedan den fjärde största jordbävningen någonsin uppmätt skedde i havet utanför Japan. Hela Japan flyttades 2 meter österut och jordaxeln flyttades drygt 10 cm. Jordbävning och den efterföljande tsunamin resulterade i en katastrof där 18500människor dog. Den resulterade även i en härdsmälta i Fukushimakraftverket där en person dog.

歐盟議員Bodil Valero(綠黨)寫道,核電成為我們的一場災難。日本外海所發生,有史以來第四大的大地震,距今已經8年。整個日本都向東移動了2米,地軸移動了10多厘米,地震和隨後的海嘯導致了18500人死亡的災難。這也導致福島核電站發生爐心熔毀,甚至導致1人員死亡。(註:他一直在那裡工作到2015年,但後來在2016年2月,被診斷出患有肺癌並死亡..  但是肺癌跟火力發電的關係,遠遠比跟核電輻射高很多。)

Även i miljöpartiet är vi flera som höjer rösten för att bygga ut kärnkraften. Det är nödvändigt för att klara klimatkrisen. Den kompletterar vind- och sol-kraften med svängmassa och ger en stabil bas som gör att vi fortsatt kan skydda de sista fria älvarna. Vi som minns hur svavlet från kontinentens kolkraft försurade våra skogar och sjöar, vet att högsta prioritet är att bli av med fossila bränslen.

即使在綠黨當中,我們也有幾位為擴張核電而大聲疾呼的人。 因應氣候危機是非常必要的。它通過svängmassa(轉動慣量?) 而與風力以及太陽能互補,並提供穩定的基礎負載,使我們能夠繼續保護最後的不被破壞的河流。我們還記得歐洲大陸的煤碳中的硫如何使我們的森林和湖泊酸化,我們知道最重要的是擺脫化石燃料。

Vi som ser hur en stor efterfrågan på biobränsle från skog och jord utarmar den biologiska mångfalden vet att biobränslen inte är lösningen på klimatkrisen. Det är också mycket viktigt att vara tydlig mot fossilberoende länder att kärnenergi är klimatvänligt.

De tyska, holländska och belgiska miljörörelserna behöver vårt stöd i kärnkraftsdebatten, emedan dessa länder håller på att ersätta kärnenergi med fossilgas och skogsflis från urskogar.

我們看到了對生質燃料的大量需求,導致從森林和土壤耗盡生物多樣性,而從中知道,生質燃料不是解決氣候危機的方法。對於依賴化石燃料的國家而言,清楚明白核能是氣候友好型的能源,也是非常重要的。德國,荷蘭和比利時的環境運動中,關於核能的爭議(的部分)需要我們的支持,因為這些國家正在用化石燃氣和原始森林中的木材碎片取代核能。

I Sverige är det även viktigt att vi lyfter frågan om satsningen om kärnkraft. Detta av främst tre anledningar:

在瑞典,我們提出投資於核電的問題也很重要。 這主要是由於三個原因:

  • Vattenkraft och biobränsle är ekologiska katastrofer​. Fria älvar är viktiga för att behålla vildlaxen, flodpärlmusslan och ålen. Urskogar, småskaliga landskapselement och lågintensivt jordbruk är viktiga för att behålla biologiskt mångfald och förhindra den sjätte massutrotningen. 
  • 水力發電和生物燃料是生態災難。 自由河流對於維持野生鮭魚,淡水珍珠貽貝和鰻魚的生態非常重要。 原始森林,小規模景觀要素和低強度農業對於維護生物多樣性和防止第六次大規模滅絕非常重要。
  • All energiproduktion är farlig​. Det finns ingen ren el, men vindkraft och kärnkraft hör till dem med lägst klimatpåverkan och lägst antal dödsfall per producerad energienhet. Det finns ingen ren kraft, och termen ​förnyelsebart är vilseledande ​och borde avvecklas.
  • 所有能源生產都是危險的。 沒有所謂的潔淨能源,但風力和核電屬於氣候影響最小,每個生產能源單位死亡人數最少的發電方式。 沒有純粹的清潔能源,"可再生"一詞具有誤導性,應該被淘汰。
  • Sverige behöver stabil el för omställningen​. Bra tillgång på el krävs bland annat för att ställa om fordonsflottan (Uppsala saknar idag effekt​ för att köra fler el-bussar) och för att byta uppvärmning från ved/flis till värmepumpar.
  • 瑞典需要穩定的能源轉型。 除此之外,需要更好的電力供應來改變交通運輸車隊(烏普薩拉現在仍缺乏運行更多電動公車的能力)以及改變從木材/木屑到熱泵的供熱系統。

 

Med ​energiöverenskommelsen​ skapades förutsättningar för Sverige att slippa ta hårda beslut. Istället blir vi sakta mer och mer beroende av biobränsle, där vi redan idag har börjat importera skogsflis från Brasilien.

能源協議創造了條件讓瑞典免於做出艱難決定。 我們反而卻正逐漸變得越來越依賴生物燃料,我們已經開始從巴西進口木屑。

Historien har lärt oss att riskvärdering är svårt och att förenklade modeller som ”förnyelsebar” lätt leder vilse när det gäller till exempel ekosystem, klimat eller luftkvalitet.

歷史告訴我們,風險評估很困難,而諸如“可再生能源”這樣的簡化模型很容易導致誤導,例如生態系統,氣候或空氣品質

Bland andra ​IPCC​ menar att kärnenergi troligen är en mycket viktig parameter för att klara klimatmålen, om vi inte istället vill odla bioenergi på all tillgänglig mark – något som skulle krocka med målen för biologisk mångfald.

其中,IPCC認為,如果我們不想在所有可用土地上種植生物能源,那麼核能可能是實現氣候目標的一個非常重要的參數- 這符合生物多樣性的目標。

arrow
arrow
    全站熱搜

    Sorg 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()